8. marca 2011

Let England Shake

Nemôžem si pomôcť, ale plagát na výstavu Michala Czinegeho sa fest podobá na obal nového albumu PJ Harvey, ktorý vyšiel len prednedávnom, teda konkrétne 14. februára. Začala na ňom pracovať už v roku 2007, keď vydala White Chalk's. Opäť sa rozhodla pre spoluprácu s producentom Johnom Parishom, s ktorým už poriešila dve spoločné nahrávky - Dance Hall at Louse Point (1996) a A Woman a Man Walked By (2009). Na jej novinke sa podieľal aj producent Flood, bývalý člen kapely Nick Cave and the Bad Seeds Mick Harvey alebo belgický bubeník Jean-Marc Butty. Pre nahrávanie albumu si PJ Harvey vybrala miesto s neuveriteľnou atmosférou. Kostol v Dorset z 19. storočia,  situovaný na útese nad morom.

Tu si môžete vypočuť singel Written On The Forehead

Seamus Murphy vytvoril ku každej piesni albumu krátke filmy, akési reportáže Anglicka a zároveň umeleckého výkonu PJ Harvey. 



Jednoducho povedané, opäť nám dáma, o ktorej sa píšu samé superlatívny, poriadne nadelila...


Keby bol niekto zvedavý, kto je Seamus Murphy, tu je jeho web stránka seamusmurphy.com . Len v skratke: je to jeden z najvymakanejších fotografov.

Tak a na záver, aby nebola nuda, kto má rád súlož hlučných krabičiek a saxofónov na djskom pulte, určite si užije dnešný bordel v Radosti.


Akcoška bude meditatívnym odkazom na tradíciu okorenenú psychedéliou, ktorú bude striedať naničhodný hluk. Asi takýto: http://vimeo.com/11306946. Jednoducho, zábavka, aká na MDŽ musí byť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára