21. septembra 2011

Sedmokrásky a klony

V utorok 20. 9. 2011 otvorila Slovenská národná galéria novú kolektívnu výstavu slovenských výtvarníkov "Sedmokrásky a klony" z akvizícií súčasného umenia Galérie J. Koniarka v Trnave 2007 – 2010. Kurátorom je logicky Vladimír Beskid.

Marko Blažo: Follow me (2007)

Zoznam mien vystavujúcich je istotou, že ide opäť o kvalintú záležitosť. Veď čo sa čudujeme. Vladimír Beskid je popredným autorom koncepcií desiatok výstav realizovaných doma i v zahraničí. Počas jeho pôsobenia sa Galéria Jána Koniarika etablovala ako priestor s kvalitným programom. Vystavovať tu sa stalo pre výtvarníkov prestížou. Vďaka nemu sme mohli vidieť diela svetových hviezd, napríklad Sol LeWitt, Carl Andre, On Kawara, Richard Long, Douglas Gordon, Miroslaw Balka... Vladimír Beskid okrem iného, rozšíril galériu o výstavné priestory klUb3, EX/IN, Billboart a vytvoril stálu expozíciu zo zbierok GJK.

Výstava v SNG potrvá len do 30. októbra, takže netreba dlho váhať... Mňa osobne lákajú diela od ľudí, ako sú Marko Blažo, Tomáš Džadoň, Blažej Baláž, Erik Binder, Viktor Frešo, Alojz Klimo či Július Koller. Podatorých zas určite potešia napríklad Denisa Lehocká, Peter Rónai,  Monogramista T.D., Ilona Németh, Marek Kvetan,  Veronika Rónaiová, Mária Balážová,  Dudas Brothers, Richard Fajnor, Jozef Jankovič, Peter Kalmus, Jana Kapelová, Pavla Sceranková a Skupina XYZ.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára