7. septembra 2011

puojd.sk

V obchode na vešiaku visia kusy oblečenia a človeka ani nenapadne, že sa ktosi na tejto planéte snažil navrhnúť originálny kúsok, ktorý potom kadejakým spôsobom kopírujú obchodné reťazce a dávajú šiť komunistickej Číne. Nie je to však tak vždy. Keď sa pozriete na čokoľvek napríklad od značky Puojd, je vám jasné, kto za tým stojí. O tom, že ide o slovenskú dizajnérsku značku určite nik nezapochybuje pri pohľade na potlač slovenského znaku štylizovaného v kadejakých prevedeniach. Americkú či britskú vlajku ľudia nosia bez problémov aj na zadku. Ibaže akonáhle u niekoho vidíte slovenský znak, zaradíte ho do nesympatického kastlíku "národovec". Nie však v prípade vecičiek od  Puojd.

"Našimi výrobkami nechceme slovenský štátny znak dehonestovať, a ani pomáhať propagovať extrémistické názory. Puojd je napriek téme, ktorú spracúva, apolitický. Našou cieľovou skupinou sú ľudia, ktorí nemajú problém so svojou národnosťou a vedia sa na veci pozerať s nadhľadom."

To znie dobre, nie?
foto: Michal Fogke Huštaty, zdroj: Puojd
Za značkou Puojd, ako by sa na prvý pohľad zdalo, nestojí žiadny veľký kolektív, len útla sympatická textilná dizajnérka Michaela Bednárová. Jej ambíciou je produkovať jedinečné veci v medzinárodnom kontexte, čo sa zatiaľ celkom darí. Vytaste kreditku a obdivujte www.puojd.sk

www.puojd.sk





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára